joi, 26 martie 2009

Oltenita - excursie de o zi (8 februarie 2009)

Iar se facuse frumos... Sau cel putin asa se vedea pe net, la meteo si pe geam. Trecea timpul, noi vroiam undeva la Dunare, asa ca ... aveam de ales intre Giurgiu si Oltenita. Giurgiu parea aglomerat, probabil cu cine stie ce taxe (n-aveam timp sa mai caut), eu auzisem de la o colega de suferinta (Daniela Mare, lucram in cladirea Garii, la conta) ca e port turistic, ca se vede malul de vizavi aproape... Ce mai, hai la Oltenita!

Portul... Daca se poate numi asa... O paragina totala si pe mal si in apa, aleea care duce spre port ca rupta din bomba atomica si blocurile - cred ca ghetourile negrilor sunt mai frumoase. Drumul pana in Oltenita a fost destul de frumos, am vazut vanatori intr-o localitate (ce masini, ce arme!!!), orasul - jos ca si cladiri, placut, dar portul turistic... ioc! Un fel de faleza de 50 m lungime, care s-a incercat sa fie amenajata cu ceva pontoane, dar nu era nici bau-bau pe acolo, 2-3 bancute pe mal care oricum nu mai aveau sezut, in schimb capitania de port in cladire proaspat vacsita, chiar daca se vedea ca e tot o cladire chinuita si micuta. Sper sa nu se supere nimeni pe mine, dar daca au mai fost si altii, astept comentarii ;)

Din fericire a fost soare si frumos, Radu a facut ceva poze, Teo s-a bronzat... 2 ore am mers de colo colo pe o distanta de vreo 50 m (cica faleza! sau poate am nimerit noi aiurea). Insa intr-adevar, malul de vizavi e foarte aproape iar privelistea e spre un mal mult mai inalt la bulgari... Am avut si un cormoran care isi cauta pestisori chiar sub nasul nostru.

La intoarcere am iesit spre Giurgiu, spre drumul european. Asa am aflat ca exista padurea Comana, rezervatie naturala care protejeaza cerbul. Frumoasa padure... Poate aici se pregateau vanatorii sa isi faca programul... Nu m-ar mira.

La vreo 30 de kilometri de bucuresti - se aprinde si becul de presiune la ulei. Oricum, urmeaza revizia de 10 mii.

Am pus poze aici, pentru ca la momentul compunerii urla Teo de foame!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu