joi, 14 iulie 2011

Am fost si la Baile Felix

Un mini-concediu, in vreme de canicula si ploi, la o pensiune frumoasa si cocheta, cu 2-3 terenuri unde puteai sa zburzi in voie, cu locuri amenajate special pentru copii, cu fotolii si melci multi, livada si loc de pescuit. Asa am regasit Baile Felix in saptamana amanata timp de o luna. Verdeata, ploi cu picaturi cat farfuria, drumuri de Apuseni, forestiere insa cu peisaje splendide si fragute cat capsunile. Fara cascada Varciorog (din pacate...), fara pesteri (nu am avut haine groase), cu dealuri si munti impaduriti.

Celor care vor sa ajunga la Oradea le recomand cu incredere drumul pin Valea Jiului - desi ingust, viaductele, podurile si tunelele te lasa cu gura cascata - si apoi Deva si Beius. Drumul din Cluj este ingrozitor de aglomerat si peisajele sunt altele: a fost prima oara in viata cand trecand prin Tara Zarandului am avut privelistea fizica a expresiei din povestile copilariei "peste 9 munti si 9 vai". Se vad 8-9 planuri, din ce in ce mai indepartate, de munti care isi scurg padurile catre poale, usor deplasati unl de altul tocmai ca sa-i poti admira in liniste.

Pensiunea care ne-a primit cu bratele deschise, cu gazde primitoare si extrem de placute, a fost punctul de plecari, urzeli, drumetii sau joaca. Am avut 2 zile de piscina in care ne-am balacit si creierii - de altfel ideal pentru 6 zile de concediu. In plus: am fost la Stana de Vale - Izvorul Minunilor, Lacul cu nuferi de la Baile 1 Mai - rezervatie, am gasit extrem de frumos si reconfortant parcul cu nuferi si lotusi din Baile Felix, cu zeci de pestisori si broscute si flori mari, perfecte. Din pacate, Cascada Varciorog (pe care nu am ajuns s-o vedem) se pare ca am abordat-o din directia nepotrivita: nici un indicator, harta GPH sau cea rutiera nu aratau nimic deosebit, asa ca am hoinarit in al nostru car tripping  prin coclauri si catune uitate de lume. Pe drumuri forestiere am gasit menta inalta de un stat de om, fragute mari si parfumate, de care dupa ce am cules un castron in 20 de minute, m-am lasat pagubasa caci veneau norii de ploaie. Ne-am clatit ochii, am plimbat copilul, am facut poze (le descarc si le adaug de acasa ;)   ), ne-am bronzat putin, ne-am relaxat si ne-am simtit bine, asa cum ii sta bine oricui.

Ce ma bucur mult este ca avem multe de vazut si o sa ne intoarcem caci locurile de vizitat sunt multe. Revenim cu prima ocazie, cu tolba plina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu